Hockeyclub Noorderkempen neemt clubhuis in gebruik

Het clubhuis werd zaterdag door HC Noorderkempen ingehuldigd. Foto: Ronny Van Den Ackerveken

Hockeyclub Noorderkempen neemt clubhuis in gebruik

Print
Hoogstraten -

Naast het kunstgrasveld van de Spijkerscholen staat een nieuw gebouw. Hockeyclub Noorderkempen gaat het gebruiken als clubhuis.

Hockeyclub Noorderkempen werd vier jaar geleden opgericht en telt intussen 280 leden, van wie tweehonderd spelers. “De anderen zijn trainers, bestuursleden en begeleiders”, zegt sportief verantwoordelijke Iwan Vervoort. “Het mobiel clubhuis bestaat uit twee compartimenten van telkens vier meter op acht meter. We hebben het met eigen middelen gefinancierd en ook de inrichting hebben we zelf gedaan. Het gebouw bestaat uit een toog, zitruimte en een sanitair gedeelte. Kleedkamers zijn er niet, daarvoor kunnen we nog steeds in de nabijgelegen sporthal terecht. Het clubhuis is een stap vooruit, maar er lopen gesprekken met het stadsbestuur voor een eigen stek met een echt hockeyveld. Op kunstgras rolt de bal iets trager. Sinds twee jaar spelen we competitie en onze jeugdploegen doen het behoorlijk.”

Red Lion John-John Dohmen, die in 2016 werd uitgeroepen tot beste hockeyer ter wereld en kapitein is bij Watducks, kwam voor de opening van het clubhuis naar Hoogstraten.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio