Kris Van Dijck: “Tevreden als ik terug in het Vlaams Parlement zit”

Foto: Saskia Van Gestel

Kris Van Dijck: “Tevreden als ik terug in het Vlaams Parlement zit”

Print
Dessel -

Voor Kris Van Dijck (55), die op een derde plaats staat voor het Vlaams Parlement, is het zijn 15de campagne. Hij bracht samen met zijn vrouw vanmiddag zijn stem uit in de gemeentelijke basisschool van Dessel.

“Ik denk dat onze partij N-VA overal verschillende uitslagen zal behalen”, zegt Kris Van Dijck vanuit zijn thuisbasis Dessel. “Ik ben er zeker van dat we vooral goed zullen scoren in de provincie Antwerpen. We hebben daar heel wat sterke kandidaten.”

Over zijn persoonlijk resultaat is Kris wat ongerust. “Ik verwacht toch een mindere uitslag dan tijdens de vorige Vlaamse verkiezingen”, zegt hij. “Ik scoorde toen vanop een tweede plaats maar liefst 32.000 stemmen. Ik verwacht nu wel wat minder stemmen omdat ik op een derde plaats sta en omdat ik de vorige keer toch meer in beeld kwam als fractieleider.”

Kris hoopt vooral dat N-VA in het algemeen een sterke uitslag zal behalen . “Voor mezelf zal ik alvast blij zijn dat ik opnieuw in het Vlaams Parlement kan zetelen. Niet zozeer voor mezelf, maar wel om de stem van de Kempen in Brussel te verkondigen. En dat doen we natuurlijk met alle politici uit de Kempen.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio