Marianne Verhaert met de fiets naar de stembus: “Proberen er nog een rustige familiale zondag van te maken”

Foto: Marc Peeters

Marianne Verhaert met de fiets naar de stembus: “Proberen er nog een rustige familiale zondag van te maken”

Print
Grobbendonk -

De kans dat de burgemeester van Grobbendonk Marianne Verhaert morgenvroeg ontwaakt als federaal kamerlid is groot. Van haar partij Open Vld kreeg ze de tweede plaats op de lijst.

Verhaert kwam met de fiets naar het stemlokaal in de Volle Vaart samen met haar partner en kinderen. “De campagne zit erop maar voor ook de stress begint weg te vallen duurt het nog wel even. De volgende uren ga ik proberen er nog wat een rustige familiale zondag van te maken. Dat zal natuurlijk veranderen als de uitslagen binnenlopen. Vanavond komen heel wat Kempense liberalen samen in Bouwel.”

De politieke carrière van Marianne Verhaert, die vorige legislatuur in de OCMW-raad zetelde, kwam na de gemeenteraadsverkiezingen in een stroomversnelling terecht. “De lokale verkiezingen waren speciaal, omdat we mikten op het burgemeesterschap en daarvoor moesten we met ons lokaal project GiB heel veel mensen overtuigen. Dat is gelukt, want we haalden 33%.” Nationaal liggen de kaarten uiteraard anders, “maar toch blijft het spannend en boeiend. De tweede plaats is een mooie uitgangspositie, maar ik wil niet te vroeg victorie kraaien. Het is nu aan de kiezer.”

Marianne Verhaert wordt ook gezien als de opvolgster van Martine Taelman, de voorbije decennia een van de bekende Open Vld gezichten in Brussel. Taelman staat vandaag op de laatste plaats van de opvolgers voor het Vlaams Parlement.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio