Yoleen Van Camp (N-VA) stemt in Herentals: “Verkiezingen zijn als examens”

Foto: HO

Yoleen Van Camp (N-VA) stemt in Herentals: “Verkiezingen zijn als examens”

Print
Herentals -

In Herentals staan de drie tenoren van de vorige gemeenteraadsverkiezingen bij deze stembusgang ook op de kieslijsten. Vooral voor Jan Bertels (sp.a) en Yoleen Van Camp (N-VA) zijn de verkiezingen van vandaag van belang.

“Ik vergelijk verkiezingen altijd met een examen. We hebben goed gestudeerd en kunnen er alleen maar het beste van maken. Nerveus ben ik daar niet voor”, antwoordt Yoleen Van Camp op de vraag of ze last heeft van opspelende zenuwen.

Welk resultaat de eerste schepen van Herentals en Kamerlid gaat halen, is wat iedereen in Herentals benieuwt. Met haar nadrukkelijke campagne en opzichtige communicatiestijl is ze al twee jaar een figuur dat over de tongen gaat.

Met haar zesde plaats op de Kamerlijst van N-VA staat ze in principe niet echt onder druk, maar zelf blijft ze voorzichtig. “Je weet nooit hoe de kiezer de teerling werpt. Het kan op de dag zelf altijd helemaal anders uitpakken dan peilingen voorspellen.”

Tegenstanders

Ook haar grote tegenstanders van bij de gemeenteraadsverkiezingen komen bij deze stembusgang op. Voor burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) gaat het eerder om een symbolische steunplaats op de opvolgerslijst, maar vorig burgemeester Jan Bertels (sp.a) heeft wel een strijd te leveren.

Bertels zat tot nu in het Vlaamse Parlement, maar bekleedt dit keer de tweede plaats op de Kamerlijst van sp.a. In Herentals weten de socialisten doorgaans veel stemmen te rapen, maar in de rest van de Kempen is dat sterk af te wachten.

Lees meer verkiezingsnieuws