Immaculata Oostmalle krijgt internationaal label eTwinning School

Print

Het Immaculata Instituut viel in de prijzen. Foto: MLB

Malle - Al 13 jaar werken leerlingen van het Immaculata Instituut van Oostmalle succesvol mee aan meer dan 70 internationale projecten met eTwinning. Ook dit jaar kreeg Immaculata weer een aantal nationale en Europese kwaliteitslabels én twee nationale prijzen. Bovendien valt Immaculata de uitzonderlijke eer te beurt om als een van de eerste tien scholen in België het eTwinning School Label 2018-2020 te behalen.

 Op vrijdag 24 mei 2019 zette het Immaculata Instituut Oostmalle enkele recente projecten met eTwinning in de kijker: voorbeelden van internationale samenwerking werden rechtstreeks uit de klaspraktijk geplukt en door leerlingen voorgesteld. Internationaal actieve leerlingen mochten een officieel eTwinningdiploma in ontvangst nemen. Deze diploma's werden uitgereikt door burgemeester Harry Hendrickx, burgemeester van Malle, schepen van onderwijs Joris en schepen Patho. Bart Verswijvel, adviseur van European Schoolnet en Future Classroom, reikte ook een diploma uit.

Het officiële eTwinning School Label werd uitgereikt door Jeroen De Keyser, afgevaardigde van eTwinning Nationaal.

eTwinning is de community voor scholen in Europa. Leerkrachten uit meer dan 203 000 scholen van de deelnemende landen gebruiken na registratie de eTwinninghulpmiddelen om met elkaar in contact te komen, ideeën en praktijkvoorbeelden uit te wisselen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio