Lierse Kempenzonen pakt tweede plaats na zege in Deinze

Archiefbeeld. Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen pakt tweede plaats na zege in Deinze

Print

Lierse Kempenzonen wroette zich zaterdagavond in Deinze alsnog naar de tweede plaats in de eindronde. Ondanks een dramatische eerste helft en een dubbele achterstand gingen de Pallieters met een broodnodige 2-3 zege aan de haal in Oost-Vlaanderen na twee goals van Vermeiren en een treffer van Da Silva.

Coach Rocky Peeters kondigde vooraf aan zijn meest fitte jongens aan de aftrap te zullen brengen, maar op het veld viel de prestatie van Lierse Kempenzonen één helft lang allerminst te rijmen met fris en gezwind. Echt veel sleutelen hoefde Peeters overigens niet. Een erg bleke Francesco D’Onofrio verving de geblesseerde Kino Delorge, terwijl man van het seizoen Toon Janssen zijn plaats liet aan Yoni Buyens. Mathiece Nelissen werd de vervanger van Naim Boujouh.

Dramatische eerste helft

Inzet van het onderonsje zaterdagavond: de tweede plaats. Een stek die door de verwikkelingen in de zaak ’Propere Handen’ nog een waterkansje kon bieden op promotie voor 1B. De Pallieters leken nochtans een helft lang naast dat toetje te zullen grijpen. Een trap van Wils hoog over doel op een afvallende bal na een vrijschop van Maus. Niets deed na tien minuten vermoeden dat zulk fait-divers het hoogtepunt van een werkelijk dramatische eerste 45 minuten zou worden. Voor het overige werd Lierse pijnlijk overspoeld door een ook al niet van zelfvertrouwen blinkend Deinze. Dat opende halfweg de eerste periode wel de score, toen Mertens een voorzet van Schils nagenoeg ongehinderd kon binnenkoppen. De thuisploeg kreeg nadien overigens nog ruim de kans om zijn bonus verder uit te diepen, maar Tarfi mikte naast en Mertens liet tot drie keer toe een tweede goal liggen.

Penalty

Sterke mannen Luc Van Thillo en Herwig Van Lommel werden nerveus van zoveel geknoei en trokken aan de rust richting kleedkamer. Het leverde een iets beter geïnspireerd Lierse op en zowaar ook drie goals binnen vijf minuten. Nog voor het uur stelde Vermeiren gelijk met een kopbalgoal, maar die treffer werd haast meteen gecounterd door de 2-1 van Schils op aangeven van Challouk. Even snel bracht Da Silva terug spanning door een doorgekopte bal van alweer Vermeiren in doel te verlengen. En nog eens acht minuten later gebeurde wat niemand meer dan een uur lang voor mogelijk had gehouden. Scheidsrechter Windels zag een overtreding van Boone op Da Silva in de grote rechthoek en een zelfzekere Vermeiren zette de erg licht toegekende penalty feilloos om. Lierse Kempenzonen op winst én de tweede plaats. Een bonus die het via vooral Vermeiren nog verder had kunnen uitdiepen, maar uiteindelijk ook geen gevaar meer liep.

De tweede plaats levert Lierse Kempenzonen geen rechtstreekse promotie naar 1B op, maar zou via de zaak ’Propere Handen’ misschien wel nog van nut kunnen zijn. De clubleiding gaf al aan de ontwikkelingen op de voet te zullen volgen en zijn rechten te verdedigen.

DEINZE: Vandenberghe, Goossens, De Greef, Boone, De Schutter (66’ Vinck), Brulmans (74’ Mezine), Le Postellec, De Smul, Schils, Tarfi (55’ Challouk), Mertens.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, D’Onofrio (46’ Da Silva), Van der Veken, Wils, Smolders (46’ Boujouh), Nelissen, Buyens, Maus (46’ Janssen), Boulaouali, Vermeiren, Ogunjimi.

DOELPUNTEN: 23’ Mertens 1-0, 59’ Vermeiren 1-1, 62’ Schils 2-1, 64’ Da Silva 2-2, 72’ Vermeiren (strafschop) 2-3

GELE KAARTEN: 35’ Buyens, 73’ Janssen, 86’ Ogunjimi.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Windels.

TOESCHOUWERS: 1.000.

Meer sportnieuws