Telenet Giants Antwerp opent play-offs zinderend met elfde opeenvolgende zege tegen Kangoeroes Mechelen

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp opent play-offs zinderend met elfde opeenvolgende zege tegen Kangoeroes Mechelen

Print

Play-off time? No problem voor Telenet Giants Antwerp! De Sinjoren openden de kwartfinale van de play-offs op indrukwekkende wijze versus Kangoeroes Mechelen en gaan dus heerlijk op hun elan van in de reguliere fase verder. De beste ploeg van de competitie verzilverde de poleposition onmiddellijk en boekte een elfde opeenvolgende overwinning.

“Scherp aan de play-offs beginnen stond op onze bucketlist,” knipoogde kersvers MVP Paris Lee, met 16 punten en 9 rebounds één van de uitblinkers van een weer collectief imponerend Telenet Giants Antwerp. Als de selectie van coach Roel Moors maandagavond in de Mechelse Winketkaai weer juicht is een stek in de halve finale al een feit. Als Kangoeroes Mechelen in de eigen Winketkaai stunt wordt er op woensdag 27 mei een belle in de Lotto Arena betwist.

“We hadden altijd de controle en vooral het ritme over de partij en dat was in de eerste partij van de play-offs enorm belangrijk,” zei Tyler Kalinoski. “Van onderschatting tegen Kangoeroes Mechelen was dan ook geen sprake. We zitten in de goede flow, brachten vanavond bevestiging en moeten nu vooral op ons elan verder gaan. We zijn fysiek en mentaal top. Gezond blijven en op zoek gaan naar die tweede overwinning maandag in Kangoeroes Mechelen is nu de boodschap. Doen we dat, gunnen we ons zelf enkele dagen meer rust. Na een slopend seizoen zou dat een leuke extra zijn”, aldus nog Tyler Kalinoski.

Telenet Giants Antwerp opent play-offs zinderend met elfde opeenvolgende zege tegen Kangoeroes Mechelen
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“Voor ons moet niets en mag alles,” zei coach Paul Vervaeck van Kangoeroes Mechelen voor de partij. Onder dat motto gingen de Maneblussers dan ook van start. Door toedoen van Kwan Cheatham bleef Kangoeroes dan ook tot 12-8 verdienstelijk in de partij. Paris Lee en Vic Sanders waren de inspirators van de Antwerpse versnelling. Tegen de zwakke Mechelse verdediging dropten de Giants in de eerste helft maar liefst 7 op 10 driepunters. Ondanks gemiste vrijworpen namen de Sinjoren in een sfeervolle Lotto Arena na het eerste kwart dan ook simpel afstand. Paris Lee was de uitblinker in een sterk collectief Telenet Giants Antwerp dat via scores van maar liefst tien spelers in de eerste twee kwarts de score verder uitdiepte naar een 55-39 bonus halfweg.

Tyler Kalinoski bleef schitteren en dit zowel defensief, aanvallend en in de rebound. Hij kreeg steun van een alerte Dave Dudzinski en een sterke verdedigende Vic Sanders. Van 62-44 ging het snel en na een momentum van Vic Sanders naar een maximale 71-49 Antwerpse voorsprong. Elf spelers kwamen in actie bij de Giants en allemaal kwamen ze ook tot scoren. Maar liefst vijf kwamen tevens in de dubbele cijfer: Naast Paris Lee, ook Vic Sanders (10 punten, 7 rebounds), een weer dunkende Ismael Bako (11 punten, 4 rebounds), Tyler Kalinoski (15 punten, 5 rebounds) en ook kapitein Dave Dudzinski (15 punten, 5 rebounds). Na drie kwarts en een 77-55 tussenstand ging het in een overbodig slotkwart en ondanks wat schuchter tegenwerk van Kangoeroes Mechelen dan ook naar 84-62 en naar een 94-62 Antwerpse overwinning. “We waren soms een beetje te laks. Ik zal de volgende dagen mijn selectie dan ook op scherp houden,” waarschuwde coach Roel Moors terecht.

Telenet Giants Antwerp-Kangoeroes Mechelen 94-72

Telenet Giants Antwerp: Lee 16, Tate 3, Vanwijn 10, Sanders 10, Bleienbergh 2, Schoepen 5, Bako 11, Dudzinski 11, Kalinoski 15, Donkor 8, Kingsley 8

Kangoeroes Mechelen: Kanda 4 , Cheatham 15, Barton ,8 Bogaerts 0, Oveneke 9, Love 15, Iarochevitch 5, Olah 11, Creppy 3, Kok 2

Kwarts: 34-22, 21-17, 22-16, 17-17

Telenet Giants Antwerp opent play-offs zinderend met elfde opeenvolgende zege tegen Kangoeroes Mechelen
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

kwartfinales play-offs (best of three)

Zondag

15.00 Okapi Aalstar-Oostende

15.00 Limburg United-Charleroi

15.30 Bergen-Brussel

Maandag

20.00 Kangoeroes Mechelen-Telenet Giants

Dinsdag (eventueel)

20.30 Oostende-Okapi Aalstar

20.30 Charleroi-Limburg United

20.30 Brussels-Bergen

Woensdag (eventueel)

20.00 Telenet Giants Antwerp-Kangoeroes Mechelen

Kalender play-offs

Halve finale 1 (best of three): 30 mei, 1 en eventueel 3 juni

Halve finale 2 (best of three): 31 mei, 2 en eventueel 4 juni

Finale play-offs (best of five): 7, 9, 11 en eventueel 13 en 15 juni

Meer basketbal