KV Mechelen doorstaat eerste controle voor Europees voetbal Achter De Kazerne: “Complimenten van de UEFA”

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

KV Mechelen doorstaat eerste controle voor Europees voetbal Achter De Kazerne: “Complimenten van de UEFA”

Print

KV Mechelen heeft deze vrijdag een delegatie van de UEFA over de vloer gekregen. Zij kwamen niet om de matchfixingzaak en eventuele Europese schorsing op te volgen, wél om het AFAS Stadion Achter De Kazerne te inspecteren.

Malinwa heeft dankzij de bekerwinst al een ticket voor de groepsfase van de Europa League op zak en wil dan (tenzij het ticket alsnog wordt afgenomen) koste wat kost in eigen huis spelen. Daarom voerde de club in de voorbije maanden nog enkele noodzakelijke werken uit en stuurde ze een uitnodiging naar de UEFA om een Europese stadionlicentie te krijgen.

“De eerste controle door de UEFA is vlot verlopen”, zegt veiligheidsverantwoordelijke Eric Van Malderen via het clubkanaal. “We kregen complimenten voor het geleverde werk. Er volgt een nieuwe controle en nadien een beslissing bij de start van het seizoen.”

Zonnige groetjes uit Mechelen

Scott Struthers, stadioninspecteur van de UEFA, deelde tijdens zijn ronde opvallend genoeg nog enkele kiekjes uit het stadion en bracht vervolgens ook een bezoekje aan de buren van Racing Mechelen. De boog kan niet altijd gespannen staan...

Meer voetbalnieuws