© Victoriano Moreno

Sp.a behoudt vertrouwen in districtsburgemeester Preneel

Borgerhouts coalitiepartner sp.a behoudt het vertrouwen in districtsburgemeester Marij Preneel (Groen). “Ik heb geen enkele reden om aan haar te twijfelen”, zegt districtsschepen Stephanie Van Houtven (sp.a).

svw

Marij Preneel erkende een illegale man als vader van een pasgeboren kind. Daarbij ging ze in tegen het negatieve advies van het parket en de stedelijke dienst schijnerkenningen. De Borgerhoutse oppositiepartij N-VA eist haar ontslag.

De districtsburgemeester kan op de steun rekenen van sp.a. “Wij behouden ons vertrouwen in Marij”, zegt Stephanie Van Houtven. “Zij gaf ons een toelichting over dit dossier. Op basis van die informatie nam zij een beslissing in eer en geweten. Zo ken ik haar ook.”

Antwerps schepen van Loketten Nabilla Ait Daoud (N-VA) vraagt nu aan Preneel om haar beslissing te motiveren om af te wijken van de negatieve adviezen.

“De uitspraken van Preneel leven op gespannen voet met de waarheid”, zegt de schepen. “Of iemand al dan niet de biologische vader is van een kind, doet in een erkenningsdossier niet ter zake. Dat Preneel zich daar wel op baseert, toont aan dat ze haar dossiers niet kent. Ons onderzoek toont aan dat er geen administratieve fouten gebeurd zijn. Alle informatie werd correct doorgegeven. De brief van het parket met de vraag aan Preneel om haar beslissing te duiden, werd wel degelijk aan haar bezorgd, en dat in tegenstelling tot wat ze beweerde.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio