Vlaamse overheid investeert 850.000 euro in sociale functie voor oude meubelfabriek

Het leegstaande gebouw naast ROJM wordt ontwikkeld tot een plek voor sociaal ondernemerschap. Foto: Gil Plaquet

Vlaamse overheid investeert 850.000 euro in sociale functie voor oude meubelfabriek

Print
Mechelen -

De Vlaamse overheid investeert in Mechelen bijna 850.000 euro in de ontwikkeling van een oude meubelfabriek. Er komt een sociale invulling met de focus op arbeid op maat voor maatschappelijk kwetsbare Mechelaars.

“Deze projecten dragen actief bij aan het terugdringen van armoede in de stad en zetten tegelijkertijd ook in op het bevorderen van de zelfredzaamheid van mensen in armoede”, zegt Liesbeth Homans (N-VA). Als minister voor Stedenbeleid en Armoedebestrijding maakt ze voor het derde jaar op rij middelen vrij voor investeringen in sociale infrastructuur.

Een onafhankelijke jury beoordeelde ook het project op de Battelsesteenweg dat 848.000 euro krijgt. Het leegstaande gebouw naast het Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM) was oorspronkelijk een meubelfabriek. Het centrale gedeelte van het complex was lange tijd in gebruik door het Sociaal Huis, onder andere als opslagplaats. Het was sterk verouderd en bovendien werden er begin vorig jaar ook stabiliteitsproblemen vastgesteld.

Met de Vlaamse steun wordt de site ontwikkeld tot een plek voor sociaal ondernemerschap. In de eerste fase van de renovatie wordt gefocust op het herhuisvesten van de ateliers arbeidszorg en de polyvalente ploeg. De site wordt ook opengesteld voor andere sociale organisaties. De verdere uitbouw van activiteiten wordt maximaal gekoppeld aan de noden van de buurt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio