© Werkmmaat

Om de 3 kilometer kluis om fietsers met pech te depanneren

Op de fietsostrade Mechelen-Antwerpen (F1) zijn sinds kort alle fietskluizen operationeel. Daardoor moeten fietsers met pech niet al te ver stappen om hun defecte tweewieler in te ruilen voor een elektrische vervangfiets.

Sven Van Haezendonck

In de Mechelse regio staan er twee fietskluizen in Duffel, twee in Sint-Katelijne-Waver en eentje in Mechelen zelf. Als uw fiets kapot is, kunt u hem daar veilig in opbergen. Medewerkers van de vzw’s ’t Atelier of Werkmmaat herstellen hem binnen de dag in een van de fietspunten in en nabij stations. Daarna worden ze gewoon teruggeplaatst in de fietskluis.

Met de kleine herstellingen zorgen de fietspunten ervoor dat fietsers met pech veilig en reglementair thuis geraken: door het herstellen van een licht bijvoorbeeld, van de remmen, of het repareren van een ketting. Nadien kunnen ze dan hun vertrouwde fietsenhandelaar opzoeken. Voor het project heeft de provincie Antwerpen 70.000 euro uitgetrokken. “Het project geeft extra kansen aan medewerkers uit de sociale economie. Ze doen werkervaring op zodat ze hun kans op doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt verhogen”, zegt Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde voor Sociale Economie.

De provincie is er ook van overtuigd dat de investering het comfort voor de fietsers verhoogt. Op de F1 alleen al passeren er dagelijks zesduizend. “Deze dienstverlening sluit naadloos aan bij de ultieme doelstelling om met optimale fietsinfrastructuur een goede dienstverlening te garanderen aan de burger”, stelt Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Mobiliteit.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio