Aangeboden door JAVA Koffie

© Java Coffee Company

Zo wordt de lekkerste koffie gemaakt

Als ochtendritueel of gezellige pauze... Koffie moet vooral smaken. Maar hoe vind je je weg in het overdonderende aanbod? Door een meesterbrander te kiezen die het beste haalt uit een natuurproduct. Het Belgische familiebedrijf The JAVA Coffee Company doet dit al sinds 1935. En bij elke vernieuwing is SHEO Kathleen Claes nog even trots op de koffiebrandgeheimen van haar overgrootmoeder.

Mediahuis Brand Studio

Traag gebrand

Lekkere koffie begint bij de juiste bonen. Daarom gaan de meesterproevers van koffiebranderijen altijd op zoek naar de beste smaken. Bij The JAVA Coffee Company gebruiken ze alleen de beste koffiebessen, waaruit groene koffiebonen worden gewonnen. Die bonen worden langzaam van binnenuit geroosterd: met moderne technologie, maar even traag als vier generaties geleden. Zo krijgen de koffiebonen de tijd om alle aroma’s te ontwikkelen.

Slim verpakt

Hoe sneller de gemalen koffie verpakt wordt, hoe beter het aroma behouden blijft. Vers gebrande koffie zal echter nog een tijdje ‘ontgassen’. Daarom hebben alle verpakkingen van The JAVA Coffee Company een slim ventiel: zo kunnen de gassen ontsnappen, maar dringt er geen zuurstof binnen die koffie doet verouderen. Dankzij dit ventiel en de bolle vacuümverpakking kan de koffie meteen na het branden en malen verpakt worden.Tip: bewaar koffie na het openen in een doosje waar geen lucht of licht bij de koffie kan. Je kan de koffie ook bewaren in de originele verpakking, goed afgesloten. Op die manier komt er geen onnodige lucht aan de koffie.

Veel smaken

Smaken verschillen, trends brengen nieuwe invloeden, dus zorgt een koffiebrander voor variatie. Klassiekers zoals Dessert, Deca en Intense hebben een vast en herkenbaar smaakpalet. Maar de meesterproevers van The JAVA Coffee Company speuren ook naar uitgesproken verschillen. Die vind je in de Origine-koffies Brasil, Congo, Guatemala, Papua en Peru. Soms ontdekken de proevers een uitzonderlijke oogst of plantage. Die kun je dan tijdelijk als speciale Origine-koffie kopen. Alle Java-smaken zijn verkrijgbaar als bonen, gemalen, als pad of capsules (verschillende types).

De weg naar duurzame koffie

Als natuurproduct is koffie gevoelig voor de klimaatopwarming. Daarom nam The JAVA Coffee Company zijn verantwoordelijkheid: sinds 2016 produceert het bedrijf volledig klimaatneutraal. De bedrijfsgebouwen voldoen aan de strengste normen, en de CO2-uitstoot werd in kaart gebracht en aangepakt. De warmte die vrijkomt bij het koffiebrandproces wordt gerecupereerd. Met CO2-compensaties steunt The JAVA Coffee Company duurzame projecten.

Op ontdekking

Je kunt de JAVA-koffies kopen als bonen of gemalen koffie, in pads en verschillende capsules bij Delhaize, Carrefour, Spar en Aveve, of in de JAVA webshop. Wil je je laten verrassen? In de gezellige JAVA Coffee Houses ontdek je specialiteiten als slow drip, latte of seizoenscocktails met speculaas, Destrooper-koekjes of honing... Maar je kunt er ook de vertrouwde Belgische koffie drinken. Het trendy interieur knipoogt naar het verleden met een oude koffiemolen of verpakking, een vintage sofa... Je vindt The JAVA Coffee House onder andere in Brussels Airport, station Brussel-Zuid, Wijnegem Shop Eat Enjoy en Waasland Shopping Center.

Op zoek naar lekkere JAVA Koffie voor thuis? Kom langs in de JAVA Shop in Rotselaar. De winkelmedewerkers staan je graag bij met raad en daad. Ze helpen je zoeken naar de koffie die perfect bij je past: zacht of sterk, gemalen, bonen of capsules, ... Ze tonen je graag de weg onder het genot van een heerlijk geurende kop JAVA Koffie!