Antwerps Havencentrum krijgt eigen Lego-studio

In het Havencentrum van de provincie Antwerpen is vrijdag de eerste Lego Haven-studio voorgesteld. Door te bouwen met Lego-blokjes kunnen scholieren er vanaf september de logistieke flow van de haven beter leren kennen.

Enkele leerlingen uit de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs testten de nieuwe Studio mee uit. Tijdens een workshop kregen de jongeren de opdracht om zelf een containerterminal gebouwd met Lego te automatiseren.

“De educatieve pakketten van Lego zijn ontzettend populair bij jongeren. Daar spelen we op in”, zegt provinciaal gedeputeerde voor Economie en Innovatie en voorzitter van het Havencentrum Ludwig Caluwé (CD&V). “Het resultaat is een zeer toegankelijke STEM-activiteit die perfect aansluit bij de missie van het Havencentrum: jongeren enthousiast maken voor de haven en ze zin doen krijgen om er later aan het werk te gaan. Dit nieuwe aanbod legt duidelijk een link tussen studiekeuze en arbeidsmarkt.”

Scholen kunnen nu al een workshop in de nieuwe studio boeken voor volgend jaar. De halve dag in de studio kan ook uitgebreid worden met een havenbezoek.

MEER OVER Haven Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio