Historische kerk verwelkomt bezoekers aan nieuwe toegankelijke onthaalbalie

Schepenen Björn Siffer en Koen Anciaux staan samen met Frits Janssen, penningmeester van de kerkraad, bij de nieuwe onthaalbalie. Foto: Stad Mechelen

Historische kerk verwelkomt bezoekers aan nieuwe toegankelijke onthaalbalie

Print
Mechelen -

De Sint-Janskerk, een van de historische kerken in Mechelen, heeft een nieuwe balie. Ze is een stuk toegankelijker. Ook in vier andere kerken komt er zo eentje.

De nieuwe balie, gemaakt door de sociale werkplaats ’t Atelier, is zo ontworpen dat de informatie goed zichtbaar is voor bezoekers in een rolstoel. Kinderen kunnen rond het meubel wandelen en op zoek gaan naar weetjes. De stad heeft zo’n 7.000 euro geïnvesteerd in het meubel dat werd vervaardigd van hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

“Ik vind het erg belangrijk dat ons historisch erfgoed toegankelijk is. De huidige balies in onze kerken zijn volledig gesloten en vormen dus een drempel voor kinderen of rolstoelgebruikers. Informatiefolders zijn op die manier niet altijd voorhanden. Dit nieuwe ontwerp nodigt iedereen uit om een brochure vast te pakken of met de onthaalmedewerker te spreken”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Toerisme.

Op korte termijn krijgen ook de Sint-Pieter-en-Paulkerk, Sint-Katelijnekerk, Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk en de Begijnhofkerk een nieuwe onthaalbalie. “Onze gerestaureerde kerken mogen gezien worden. Daarom willen we opnieuw extra aandacht besteden aan de toeristische ontsluiting van acht historische kerken van de Mechelse binnenstad. Daarvoor is een modernisering van informatieverstrekking zeker geen overbodige luxe”, stelt Koen Anciaux (Vld-Groen-m+), schepen van Monumentenzorg.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio