© BELGA

Antwerp-coach Bölöni is op zijn hoede voor Charleroi: “Zij zitten in een zetel, terwijl wij mentale sterkte moeten tonen”

De laatste loodjes wegen het zwaarst. In de PO-finale van komende zondag wil Antwerp zijn sterke seizoen met een Europees voorrondeticket verzilveren. Geen eenvoudige opdracht, want met Charleroi treft de Great Old een linke tegenstander. Daar is ook coach Bölöni zich bewust van.

Diederik Geypen

“Ik denk niet dat het verschil tussen Antwerp en Charleroi groot is”, blikte Bölöni vrijdag vooruit op de PO-finale. “Charleroi is een sterke ploeg, met meerdere kwaliteiten: verdedigend sterk en efficiënt voorin. Het mentale aspect zal zondag bepalend zijn. Wij kregen de jongste matchen enkele tegenslagen te verwerken, terwijl Charleroi (intussen negen duels ongeslagen, red.) momenteel in een comfortabele zetel zit. Het heeft niets te verliezen.”

Bölöni beseft dat het gevaar in de eerste plaats van Victor Osimhen komt, dit seizoen al goed voor negentien goals. “Osimhen maakte twee fantastische doelpunten tegen Kortrijk. Het is gewoon een goeie, snelle aanvaller, die in de toekomst alleen maar beter zal worden.”

Net als tegen Anderlecht of Club Brugge

Als het van Sinan Bolat afhangt, moet Antwerp de Zebra’s aanpakken zoals Anderlecht of Club Brugge. “Daar heeft hij gelijk in, ook al wordt dat niet gemakkelijk. Na een slopend seizoen zal de motivatie uiteraard meespelen. Die wordt wel eens gestimuleerd door een premie of extra vakantie, maar de motivatie moet in de eerste plaats uit jezelf komen. Op dat vlak kon ik mijn spelers dit seizoen niets verwijten. Ze hebben altijd de nodige wilskracht getoond.”

Na de 1 op 12 aan het eind van Play-off 1 wil Antwerp koste wat het kost zijn seizoen in schoonheid afsluiten. “We willen de puntjes op de i zetten. Voor onze fans en onze moraal is het belangrijk om het kampioenschap met een goed gevoel af te sluiten.”

Zorgen om Opare en Lamkel Zé

Opare en Lamkel Zé moesten donderdag de training vroegtijdig verlaten. Achter die twee namen staat nog een vraagteken. Lamkel Zé is een sleutelpion in de ploeg van Bölöni, terwijl Opare door de blessure van Buta en de schorsing van Yatabaré de enige optie op de rechtsachter is. “We hebben iedereen hard nodig, dat besef ik maar al te goed”, ging Bölöni kort in op de blessuregevallen. “Volgens de dokter is het twijfelachtig dat ze zondag kunnen aantreden. We wachten de komende 24 uur af.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws