Chelsea en Arsenal sturen duizenden tickets voor Europa League-finale terug

Foto: AFP

Chelsea en Arsenal sturen duizenden tickets voor Europa League-finale terug

Print

Op woensdag 29 mei staat in Bakoe de finale van de Europa League op het programma tussen Chelsea en Arsenal. Een finale waar de UEFA nu al spijt van lijkt te krijgen.

De Engelse eindstrijd in de tweede Europese bekercompetitie wordt er waarschijnlijk eentje zonder veel supporters. Volgens The Times zouden de Blues en Gunners om en bij de 6.000 onverkochte tickets teruggestuurd hebben naar de UEFA. De Engelse toppers zouden de tickets gewoonweg niet kwijtraken aan hun supporters, die de verre trip richting Azerbeidzjan niet zien zitten.

Arsenal verkocht zo’n 3.500 tickets voor de finale, Chelsea nauwelijks 2.000 tickets. Ook sponsors van beide clubs zouden hun klanten maar mild enthousiast kunnen maken met een ticket voor de wedstrijd die doorgaat in het Olympisch Stadion van Bakoe met bijna 70.000 zitjes.

Die zullen nu waarschijnlijk maar voor de helft gevuld zijn en dan vooral door genodigden van de UEFA zelf. Arsenal noemde de locatie voor de finale eerder al “onaanvaardbaar”. Daarbovenop komt dat hun Armeense speler Henrikh Mkhitaryan uit veiligheidsoverwegingen niet mee naar Azerbeidzjan zal afzakken.

Meer sportnieuws