Ballonnen, vlagjes en spandoeken voor fietsers van 1.000 km voor Kom op tegen Kanker

8 op een rij. Foto: rr

Ballonnen, vlagjes en spandoeken voor fietsers van 1.000 km voor Kom op tegen Kanker

Puurs -

Het team 8 op een rij uit Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) neemt tijdens het weekend van Hemelvaart voor de vijfde keer deel aan de 1.000 km van Kom op tegen Kanker. De pelotons fietsen donderdag 30 mei door Sint-Amands en daar wil 8 op een rij zo veel mogelijk supporters verzamelen.

Het team 8 op een rij nam in 2015 voor de eerste keer deel aan 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Lieve Jacobs en haar man Mark Drieghe namen dat initiatief nadat Lieve zelf de therapie tegen borstkanker goed had doorstaan. Dit jaar komt 8 op een rij aan de start met vijf ploegen.

“De pelotons van 1.000 km van Kom op tegen Kanker komen in twee reeksen door Sint-Amands”, zeggen Lieve Jacobs en Mark Drieghe. “Tussen 8.15 en 9.45u komen vijf pelotons vanuit Opdorp langs de Fok, Larendries, Valk, Winkelstraat, Marthe Massinstraat, Van Kerckhovenwijk, Heidestraat, Heikant, Halvemaanstraat verder naar Bornem.”

Tussen 17.15 en 18.45u komen vier pelotons vanuit Bornem, zij volgen de route in omgekeerde richting. Team 8 op een rij rijdt in het groene peloton (24 kilometer per uur) omstreeks 18.35u door Sint-Amands.

“Het supportersteam van 8 op een rij zorgt voor ballonnen, vlagjes en spandoeken langs het parcours in Sint-Amands”, zeggen Lieve en Mark. “Mensen mogen zeker ook eigen versiering hangen, graag zelfs. We roepen iedereen op om zo veel mogelijk de fietsers te komen aanmoedigen langs het parcours. We verzamelen om 17u ook aan het kruispunt van de Massinstraat en de Livien Van der Looystraat om daar te supporteren. Iedereen is daar welkom.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio