Gemeente bereid om domein De Pollepel te kopen na faillissement tennisclub

De gemeente Duffel heeft interesse om het domein De Pollepel in de Naalstraat te kopen. Dat zegt burgemeester Sofie Joosen (N-VA), nu de tennisclub op het domein failliet is.

CVR

De ondernemingsrechtbank in Mechelen heeft maandag bvba PLPL Duffel failliet verklaard. Dat bedrijf was de uitbater van de tennisclub op domein De Pollepel. “Dit is het moment om de onderhandelingen met de eigenaar over de aankoop van de hele site te heropstarten. Die wil de site nog altijd verkopen”, zegt gemeenteraadslid Denis Raveschot (Open Vld).

“Het kopen van De Pollepel zou een absolute meerwaarde betekenen voor de talrijke sport- en culturele en jeugdverenigingen in Duffel. Bovendien zou dit een verrijking zijn voor het recreatieve patrimonium van de gemeente, dat sowieso al schaars is. Ik zal de meerderheid hierover op de volgende gemeenteraad alvast interpelleren.”

“We voeren al langer dan vandaag gesprekken met de eigenaar”, reageert burgemeester Joosen. “We zijn dus bereid om de hele site te kopen als dat financieel haalbaar is, want je moet immers ook rekening houden met latere investeringen op die site. De mogelijke aankoop van De Pollepel stond trouwens in ons verkiezingsprogramma, net omdat het een interessant recreatiedomein in Duffel-Oost is.”

.

MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio