Kentucky Fried Chicken komt naar Wijnegem, nadien volgt Turnhout

Print
Wijnegem / Turnhout -

Nog dit jaar zullen er in Vlaanderen drie restaurants van de Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) de deuren openen, onder andere in het Shopping Center in Wijnegem. Dat zeggen de ondernemers Jan Peeters en Mathé Heeren, die de rechten hebben gekregen om KFC’s te openen in Vlaanderen, Brussel en Nederland. Na Wijnegem volgt in 2020 een vestiging in Turnhout.

“We hebben de rechten om de komende vijf jaar veertig locaties te openen in Vlaanderen en Brussel”, zeggen beide heren, die daarvoor de onderneming Benelux Food Group oprichtten. Die vestigingen komen zowel in stadscentra als meer in de rand, waar er bijvoorbeeld ook een drive-inmogelijkheid zal zijn.

Dit jaar, na de zomer, zullen er al drie vestigingen de deuren openen. Behalve om het restaurant in Wijnegem gaat het om vestigingen in Limburg en Oost-Vlaanderen. Volgens RTV zal er begin 2020 ook een KFC-restaurant openen in Turnova, het nieuwe stadsdeel aan de Grote Markt in Turnhout.

Peeters en Heeren zorgen daarbij niet voor de allereerste KFC in België. Die opent weldra in het Brusselse Noordstation. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het restaurant. Dat zal worden uitgebaat door Autogrill België. Die onderneming kreeg immers de rechten op KFC’s op snelwegparking en in stations, zo luidt het.

Daarmee is het verhaal nog niet ten einde, want er is nog een derde speler aangeduid. Die mag de kippenrestaurants openen in Wallonië en ook in Brussel. “Daar zullen we een beetje in concurrentie zitten”, aldus Peeters en Heeren.

Volgens Jan Peeters kwam KFC naar hem toe. Zijn Groep Peeters-Govers is naar eigen zeggen de grootste franchisenemer van de Nederlandse winkelketen Albert Heijn en heeft ook een eigen groothandel. Die kennis van franchise en verse voeding wordt gecombineerd met de ervaring van projectontwikkelaar Heeren Group, die snel de juiste locaties moet kunnen vinden.

Met Benelux Food Group staan de ondernemers op termijn ook open voor andere merken, “maar eerst willen we focussen op de KFC’s”, klinkt het. “Met gemiddeld één opening om de anderhalve maand zullen we onze handen meer dan vol hebben.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio