Argenta neemt voorzorgsmaatregelen na plofkraken: veertigtal automaten aan grens tijdelijk gesloten

Het Argenta-kantoor in Retie werd begin mei getroffen door een plofkraak. Foto: BERT DE DEKEN

Argenta neemt voorzorgsmaatregelen na plofkraken: veertigtal automaten aan grens tijdelijk gesloten

Print
Retie -

Bankmaatschappij Argenta heeft beslist om de bankautomaten die zich in de buurt van de Nederlandse grens bevinden tijdelijk te sluiten uit voorzorg na de plofkraken van de afgelopen maanden. Ze worden vervangen door extra beveiligde automaten.

Argenta kreeg dit jaar al vier keer te maken met plofkraken, telkens bij kantoren die zich op de Nederlandse grens bevinden. “Het gaat om een veertigtal bankautomaten”, bevestigt Argenta-woordvoerster Christine Vermylen. “De sluiting van de automaten is een tijdelijke maatregel. We proberen ze zo snel mogelijk te vervangen door een automaat met een versterkte kluis, die nog veiliger is”, klinkt het. Om welke bankautomaten in welke gemeenten het precies gaat, wordt omwille van de veiligheid niet gecommuniceerd.

Hoe lang het exact gaat duren voor de automaten terug in werking zijn, is niet duidelijk. Maar volgens Vermylen gaat het zeker om enkele weken.

Begin mei werd het Argenta-kantoor in Retie nog getroffen door een plofkraak. Er was toen veel materiële schade: de glaspartijen aan de voorgevel raakten zwaar beschadigd en het plafond was grotendeels ingestort. Maar de daders maakten geen buit, volgens de bank.

Ook in Gruitrode, Bree en Wezet (Visé), eveneens vlak bij de grens, werden Argenta-banken het slachtoffer van plofkraken. “Alle klanten zullen over de tijdelijke sluiting van de automaten ingelicht worden via een e-mail”, aldus Vermylen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio