Ivan Leko in beeld bij Genk (of is ook Antwerp een optie?)

Is er een opvallende trainerswissel in de maak? Philippe Clement praat met Club Brugge, Genk informeerde al naar Ivan Leko. Foto: Photo News

Ivan Leko in beeld bij Genk (of is ook Antwerp een optie?)

Print

Philippe Clement en zijn zaakwaarnemer Evert Maeschalck zaten woensdag meer dan vier uur samen met Club Brugge-­manager Vincent Mannaert. Over de inhoud van de gesprekken wilde niemand iets kwijt, maar de samenstelling van de spelerskern en de invulling van de staf waren belangrijke thema’s. Clement wil graag assistent Johan Van Rumst mee­brengen, Gert Verheyen als T2 juicht hij ook toe. “Als ik iedereen gesproken heb en de knoop heb doorgehakt, zal ik wel communiceren”, zei Clement, die donderdag naar eigen zeggen nog ­samenzit met een ­buitenlandse gegadigde.

Bij kampioen Genk, de huidige club van Clement, houden ze zich al bezig met een eventuele opvolger. “We blijven hoopvol dat Philippe blijft, maar we moeten ons op elk scenario voorbereiden”, zegt ­Genk-voorzitter Peter ­Croonen. Naast de ­Duitser Bernd Storck werd ook al geïnformeerd naar... Ivan Leko. De 41-jarige Kroaat, net weg bij Club ­Brugge, staat open voor een nieuwe Belgische topclub. Al kan er wat dat betreft nog iets anders uit de bus komen. Mocht Laszlo Bölöni bij Royal Antwerp FC vertrekken - als hij geen Europees voetbal haalt of wordt weggekaapt - dan kan ook de Great Old een ­optie worden: een club met veel potentieel, dicht bij huis, waar Leko goed aangeschreven staat.

Meer voetbalnieuws