Mysterie opgelost: water Stadspark komt van Belgiëlei

De container in de Van Eycklei is een mobiel waterzuiveringstation dat het water uit de Belgiëlei zuivert voor het in het Stadspark wordt gepompt. Foto: Patrick De Roo

Mysterie opgelost: water Stadspark komt van Belgiëlei

Print

In de vijver van het Stadspark staat na een lange periode van droogte sinds begin mei weer water. Niemand wist eerst van waar dit water plots kwam. Nu blijkt dat het een gevolg is van de werken aan de Belgiëlei.

Voor de werken daar wordt er water opgepompt. Dat wordt afgeleid naar het Stadspark. Het water gaat eerst langs een mobiel waterzuiveringsstation aan de Van Eycklei, in de buurt van het standbeeld van Louis Major, voor het in de vijver komt. Het gaat om 40 kubieke meter water per uur. De werken zullen nog 1,5 jaar duren en zo lang wordt er water in de vijver gepompt.

Ondertussen zoekt de stad Antwerpen naar een meer structurele oplossing voor de stadsvijver. Daarbij liggen verschillende scenario’s op tafel die nog verder onderzocht moeten worden. Politiek zit niet iedereen op dezelfde lijn. Zo kwam het al tot een aanvaring binnen de meerderheid tussen Yasmine Kherbache (sp.a) en schepen Claude Marinower (Open Vld).

Mysterie opgelost: water Stadspark komt van Belgiëlei
Sinds begin deze maand staat er weer water in de vijver. Foto: Patrick De Roo
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio