Red Lions-doelman rekent met op steun van twaalfde man: “Kan het verschil maken”

Foto: BELGA

Red Lions-doelman rekent met op steun van twaalfde man: “Kan het verschil maken”

Print

Vincent Vanasch is al jaren het betrouwbare sluitstuk van de nationale hockeyploeg. De komende weken en maanden hoopt hij met de Red Lions te scoren in de nieuwe Pro League en vooral tijdens het EK in eigen land.

“Het maakt deel uit van ons DNA om altijd te willen winnen, dat merk je zelfs in trainingen. De nul nederlagen in de Pro League staat mooi en dat willen we zo houden, maar eenvoudig wordt het niet want we spelen toch tegen de top van de wereld”, zegt Vanasch woensdag tijdens een persmoment in Wilrijk, waar de Lions de komende weken zes thuisduels afwerken in de Pro League en in augustus om de Europese titel strijden.

Vanasch hoopt dat de Belgen optimaal zullen profiteren van het thuisvoordeel. Hij roept de hockeyfans op massaal naar Antwerpen af te zakken om het team te steunen.

“Twee jaar geleden speelden we de finale tegen Nederland in Amstelveen. Het stadion kleurde toen helemaal oranje. Ik hoop dat de tribunes deze zomer volledig rood zullen zijn. Voor ons is de steun van de twaalfde man heel belangrijk. Het kan het verschil maken.”

De Belgische Hockeybond gaat alvast voor het EK op zoek naar een groep “hevige supporters” die tijdens het toernooi voor een optimale sfeer moeten zorgen. In de eerste week van juni worden via Studio Brussel 25 hockeyfans geselecteerd die de “Red Tribe” zullen vormen.

Voor het EK zijn overigens nog steeds tickets beschikbaar. Alleen de dag van de mannenfinale (24 augustus) is uitverkocht. De eerste zondag van het toernooi, met onder meer België-Engeland, is bijna volzet.

Meer sportnieuws