Antwerpse studenten starten crowdfunding om zwemshorts van plastic uit de zee aan de man te brengen

Robin Denis: “We hebben nu twee ontwerpen, maar als het een succes wordt, zou het leuk zijn als we nog meer modellen of zelfs een vrouwencollectie kunnen maken.” Foto: Rockhopper

Antwerpse studenten starten crowdfunding om zwemshorts van plastic uit de zee aan de man te brengen

Print
Antwerpen -

Twee Antwerpse student-ondernemers starten crowdfunding om hun productie van zwemshorts gemaakt van plastic uit de zee te financieren. “Deze zomer kan je stijlvol de zee in, met een zwemshort die heeft geholpen die zee proper te maken”, aldus Sam Dupont.

Antwerpse student-ondernemers Robin Denis (21) en Sam Dupont (23) richtten twee jaar geleden hun sokkenbedrijf Rockhopper op. “Een rockhopper is een pinguïnsoort die, zoals zoveel dieren, enorm lijdt onder de milieuvervuiling. De plastic soep in de zee is een groot milieuprobleem dat steeds meer aandacht krijgt”, vertelt Denis. “We wilden graag meewerken aan een oplossing voor al dat plastic afval en ons antwoord hierop is een zwemshort gemaakt van gerecycleerd polyester.”

“Dankzij het netwerk dat we in Portugal al hadden opgebouwd voor de productie van onze sokken, kwamen we terecht bij Seaqual. Deze Spaanse organisatie haalt samen met vissers en ngo’s plastic afval uit de zee, sorteert en recycleert het en vervolgens maakt Seaqual er stof van”, aldus Denis. “Sam en ik hebben de short ontworpen, maar de productie gebeurt van a tot z in Portugal.”

Om hun eerste productie te kunnen financieren hebben de twee KDG-studenten een inzamelingsactie gestart. “Via crowdfunding hopen we minstens aan 2.600 euro te geraken, maar het dubbele daarvan zou nog beter zijn. Dan kunnen we ons hele project financieren en meteen onze twee ontwerpen lanceren”, zegt Denis. “De eerste zwemshorts zouden eind juni klaar moeten zijn, zodat we ze begin juli kunnen leveren.”

Je kan nu al een zwemshort bestellen en zo de crowdfunding sponsoren op het platform ulule.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio