Boogie Boy en Sofie bezingen Open Vld-lijsttrekker: “Christian Leysen maakt het waar”

Print
Antwerpen -

In de laatste dagen voor de verkiezingen proberen politici zich nog snel in beeld te duwen. Antwerps Kamer-lijsttrekker Christian Leysen (Open Vld) poogt dit nu te doen met een eigen campagnelied ‘Steeds beter’. Hij doet daarbij beroep op muzikant Boogie Boy en zangeres Sofie.

Op de deunen van de hit ‘Don’t worry be happy’ van Bobby McFerrin zingen beiden: “Christian Leysen maakt het waar. Voor verandering staat hij klaar”. De lijsttrekker wil vooral een positieve boodschap de wereld in sturen die over de inhoud gaat. De volgende dagen zullen drie muzikanten dit lied ook live brengen in Antwerpen. Als u op de markt bent of in de tram zit, schrik dan niet als u plots ‘Christian Leysen maakt het waar’ hoort.

Andere campagnesongs

Het is niet de eerste maal dat partijen en politici zich via muziek tot de kiezer willen richten. Het Vlaams Belang kwam in 2016 met het folklied ‘Dit is Vlaamse grond’.

Het meest catchy campagnelied staat op de naam van CD&V’er Soufiane Amrani. Hij bracht met de gemeenteraadsverkiezingen het lied ‘Goeie gast’ uit. Het had zoveel succes dat hij het herwerkte tot een echte song met de hiphopgroep Cliché.

Lees meer verkiezingsnieuws