© Jan Van der Perre

Regenboogzebrapaden kleuren zwart,... maar worden in ere hersteld

Antwerpen moet het even met iets minder kleur in het straatbeeld stellen. De drie regenboogzebrapaden die de stad rijk is worden immers overschilderd. Het gaat echter om een tijdelijke ingreep.

joro

De zebrapaden ter hoogte van de Suikerrui, aan de Lange Koepoortstraat en aan de Draakplaats op Zurenborg werden destijds in de kleuren van de regenboogvlag geschilderd, om het LGBT-vriendelijke karakter van de stad in de verf te zetten.

Dat die zebrapaden nu plots worden overschilderd in het zwart betekent niet dat het stadsbestuur plots een andere mening is toegedaan, integendeel. “De zebrapaden waren dringend aan opfrissing toe”, zegt Jasmijn Meirsman, woordvoerster van schepen van Openbaar Domein Claude Marinower (Open Vld). “De oorspronkelijke regenboogzebrapaden werden geschilderd met klassieke straatverf, maar die begint stilaan zijn helderheid te verliezen. Daarom overschilderen we ze nu tijdelijk in het zwart om vervolgens de regenboogkleuren weer aan te brengen met meer duurzame verf. Het zebrapad aan de Lange Koepoortstraat wordt op dit moment al in ere hersteld, tegen 8 juli moeten ook de twee andere er weer tiptop uit zien.”

Concrete plannen voor bijkomende regenboogzebrapaden zijn er voorlopig niet. “We staan daar zeker voor open en we zijn aan het bekijken wat mogelijk is. Want het is duidelijk dat dit initiatief zeer gewaardeerd wordt”, aldus Meirsman.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio