Vermiste kater komt thuis met strop rond nek: “Wat met Ollie gebeurd is, mag geen enkel ander dier overkomen”

Print

Video: MaTi

Essen -

Twee dagen was Ollie, de 7-jarige kater van Jasper Soederhuizen in Wildert, vermist. Toen hij weer opdook, was dat met een strop rond zijn nek. “Wie doet nu zoiets?”

Jasper Soederhuizen (20) woont in de drukke Huybergsebaan in Wildert. Kater Ollie (7) vertoeft dagelijks in de bosrijke omgeving aan de overkant van de straat. Ook zondag. “Rond 19u komt Ollie normaal weer naar huis, maar die avond niet”, vertelt Jasper. “Ik plaatste een oproep op sociale media, maar helaas kwam daar geen respons op. Waar zat hij dan toch? En wat was er met hem gebeurd?” Het verlossende antwoord kwam twee dagen later, toen Ollie plots weer voor de deur stond met een ijzeren strop rond zijn nek. “Ik heb hem uiteraard onmiddellijk bevrijd. Of het nu een bewuste actie was van een kattenhater of pech bij een konijnenstrop, ik weet het niet. Maar wie doet nu zoiets?”

“Ik was vooral blij dat hij het had overleefd. Ollie is een overlever. Zeven jaar geleden werd hij, samen met zijn broertjes en zusjes, in een doos gevonden langs de kant van de weg. We hebben hem met veel liefde opgevangen en de andere katjes zijn ook goed terechtgekomen.”

Jasper gaat klacht indienen bij de politie. “Ik wil langs deze weg ook de buurtbewoners informeren, want wat er met Ollie gebeurd is, mag geen enkel ander dier overkomen.”

Vermiste kater komt thuis met strop rond nek: “Wat met Ollie gebeurd is, mag geen enkel ander dier overkomen”
Foto: MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio