‘Mister Malinwa’ verlaat KV Mechelen: geen nieuw contract voor Seth De Witte

Foto: BELGA

‘Mister Malinwa’ verlaat KV Mechelen: geen nieuw contract voor Seth De Witte

Print

Seth De Witte zal volgend seizoen geen speler meer zijn bij KV Mechelen. De onderhandelingen over een contractverlenging met het 31-jarige clubicoon zijn deze week definitief stopgezet. De club zal het nieuws later vandaag officieel maken op de clubwebsite.

De Witte neemt na negen seizoenen afscheid van KV Mechelen met een titel én een beker. Een vertrek door de grote poort dus maar toch blijft ‘Mister Malinwa’ achter met een zure nasmaak. Na negen jaar trouwe dienst en zijn sterke prestatie in de gewonnen bekerfinale had De Witte gerekend op een verlenging van zijn aflopende contract. Na lang aandringen deed de club hem twee weken geleden wel een nieuw voorstel maar dan aan sterk verminderde financiële voorwaarden. Pogingen tussen de speler en de club om naar elkaar toe te groeien draaiden op niets uit. Eerder deze week werden de onderhandelingen definitief stopgezet. De Witte kan dus als vrije speler op zoek naar een nieuwe club.

Seth De Witte verdedigde negen seizoen de kleuren van KV Mechelen, waarvan vijf als kapitein. De bonkige middenvelder maakte in 2010 de gevoelige overstap van Lierse naar KV Mechelen en groeide Achter de Kazerne doorheen de jaren uit tot sterkhouder en clubicoon. In totaal speelde De Witte 237 officiële wedstrijden voor KV Mechelen en scoorde hij 26 doelpunten.

Meer voetbalnieuws