Zomer van Antwerpen verlaagt ticketprijzen drastisch voor A-kaarthouders met kansentarief

Medewerkers van de Zomer van Antwerpen relaxen even in de Zomerbar aan de Sloepenweg. Foto: Sigrid Spinnox

Zomer van Antwerpen verlaagt ticketprijzen drastisch voor A-kaarthouders met kansentarief

Print
Antwerpen -

Het Antwerpse stadsfestival Zomer van Antwerpen wil voor zijn 25ste editie dit jaar de overblijvende drempels voor moeilijk bereikbare doelgroepen verlagen. Houders van een A-kaart met kansentarief betalen minder voor circusvoorstellingen, er wordt extra ingezet op toegankelijkheid voor mensen met een beperking en organisaties voor jongeren of mensen met een migratieachtergrond krijgen een eigen preview om te achterhalen welke voorstellingen interessant zijn voor hun leden.

De Zomer van Antwerpen loopt dit jaar van 21 juni tot en met 1 september op tientallen locaties in de stad. Het programma wordt volgende week bekendgemaakt, maar het festival maakt zich nu al sterk dat het meer dan ooit een breed publiek zal aanspreken. De organisatie wil allerlei resterende drempels verlagen en mikt ook op solidariteit tussen bezoekers. Onder de slogan ‘Zomer voor Iedereen’ kan men tijdens de aankoop van tickets iets extra doneren om andere kopers een korting te kunnen bieden.

Zomer van Antwerpen wil alvast de prijs van de circusvoorstellingen voor A-kaarthouders met kansentarief laten zakken van 12 naar 4 euro. Het netwerk van doelgroeppartners zoals het OCMW, jeugdorganisatie Kras en het CAW wordt ook uitgebreid zodat de achterban van die organisaties aan reductietarieven naar voorstellingen kan komen.

Voor blinden en slechtzienden organiseert Zomer van Antwerpen dit jaar voor het eerst een voorstelling met audiodescriptie en voor slechthorenden komt er bij twee voorstellingen luisterondersteuning, waarbij een “slimme zender” geluid capteert en naar een hoofdtelefoon stuurt.

“We zetten extra in op mensen die moeilijker hun weg naar ons festival vinden”, zegt Samuel Pinillos van Zomer van Antwerpen. “Met dit initiatief willen we hen VIP maken.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio