Onze vijf tips om voorbereid te gaan stemmen

Foto: Lisa Van Damme; LVD

Onze vijf tips om voorbereid te gaan stemmen

Print

Zondag trekken we naar de stembus voor de Federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Weet jij al op wie je zal stemmen? Wij helpen je op weg om zondag een bewuste keuze te maken.

LEES OOK: Verkiezingen praktisch: alles wat je moet weten voor je gaat stemmen

1. De kandidaten

Het is goed om te weten wie er allemaal op de Antwerpse lijsten staat, alvorens je zondag het gordijn achter jou dichttrekt. De volledige lijsten kan je hier bekijken. Wil je nog wat meer weten over de mens achter de politicus, dan hebben we voor jou dit overzicht van alle Antwerpse kopstukken. Aan de nummers 1 en 2 op de lijsten hebben we een aantal vragen voorgelegd, zoals op welke politieke verwezenlijking ze het meest trots zijn of wie hun politieke voorbeeld is.

2. De Standpuntchecker

Om het volledige programma van alle partijen door te nemen heb jij vermoedelijk ook geen tijd. Daarom hebben wij op basis van vier thema’s aan alle partijen gevraagd om kleur te bekennen. Met onze Standpuntchecker kan je jouw standpunt vergelijken met dat van de zeven grote Vlaamse partijen. Zo kom je te weten met welke partij je het best overeen komt. De partijen geven ook meer uitleg bij elk van hun standpunten.

Check met welke partij jij het best overeenkomt op basis van 10 standpunten.

3. De duels

In Gazet van Antwerpen laten we de kopstukken niet met elkaar in debat gaan, maar met een aantal experten. Dat levert heel boeiende discussies op waar de inhoud primeert boven partijslogans. Zo ging Bart De Wever in duel met professor Ive Marx, en Bart Somers met socioloog Mark Elchardus. Lees alle duels nog eens na.

4. Toogklap

In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. We leggen hen een aantal dilemma’s voor, spreken over het thema dat hun partij belangrijk vindt in deze campagne en laten hen reageren op onze peiling. Bekijk alle video’s aan onze toog.

5. Altijd op de hoogte

Al het nieuws in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen kan je uiteraard blijven volgen op onze website en app. Blijf ook bij ons hangen zondag na de verkiezingen voor de uitslagen, reacties en analyses.

Heb je onze gratis nieuwsapp nog niet? Dan kunnen we deze sterk aanbevelen. Downloaden kan je hier:

 

 

Lees meer verkiezingsnieuws