Peter Mertens: “Niet naar de meest kwetsbaren stampen”

Print

In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Vandaag is dat Peter Mertens. De uitgesproken linkse, hij zegt liever progressieve, voorzitter van PVDA is federale lijsttrekker en hoopt komende zondag op winst voor zijn partij, zodat hij voor het eerst naar de Kamer kan. Het thema waar de partij zich op profileert is vooral het pensioen van werknemers. En hoe probeert hij zijn verhaal te verkopen aan de rechtse kiezer? “Het probleem is niet die inwoner met dat hoofddoekske in uw blok.”

Links, maar onuitgesproken links

In onze toogklap leggen we onze gasten ook steeds een aantal dilemma’s voor. Met wie zouden ze liefst samenwerken? Wie zien ze liefst als premier? Ook Peter Mertens krijgt er enkele voorgeschoteld, maar opvallend is dat hij eigenlijk geen kant durft te kiezen op bijvoorbeeld de vraag of hij liever met sp.a dan met Groen wil samenwerken.

Peiling staat op winst, maar is dat genoeg?

In het zuiden van het land kan de zusterpartij van PVDA, de PTB ,wellicht rekenen op een flinke sprong, voor Peter Mertens zelf is het koffiedik kijken.

Lees meer verkiezingsnieuws