Spelersbus Antwerp mag een warm welkom verwachten

De spelersbus van Antwerp FC en rechts een kaartje met in het rood de plekken waar de fans de bus zullen opwachten en ‘verwelkomen’. Foto: RAFC en RR

Spelersbus Antwerp mag een warm welkom verwachten

Print

Voor aanvang van de barragewedstrijd van komende zondag op de Bosuil tussen Antwerp en Charleroi of Kortrijk mag de spelersbus van de Great Old zich aan een warm welkom verwachten. De fans roepen op om zondagmiddag de bus massaal te verwelkomen om de spelers een “extra zetje” te geven voor de wedstrijd.

Voor de meeste voetbalclubs zit het seizoen er sinds afgelopen zondag op, behalve voor Antwerp FC. Het stamnummer speelt komende zondag nog één wedstrijd tegen de winnaar van de Play-off 2-finale tussen Kortrijk en Charleroi (die woensdagavond op het programma staat). Een belangrijke wedstrijd: winst betekent meteen geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Bij verlies is Antwerp afhankelijk van KV Mechelen: enkel als de bekerwinnaars hun Europees ticket nog zouden kwijtspelen, zou de Great Old dan toch Europees kunnen spelen.

Voor de rood-witte fans is zondag dus een uiterst belangrijke dag, want de laatste keer dat Antwerp Europees speelde, dateert al van juli 1997. Bijna exact 22 jaar later willen de supporters die unieke kans om opnieuw Europa in te gaan niet missen.

Via sociale media wordt dan ook massaal opgeroepen om zondag vanaf 13u, dat is anderhalf uur voor de aftrap, de spelersbus van Antwerp bij aankomst aan het Bosuilstadion op te wachten aan het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan en de Jan Welterslaan. Vandaar willen ze over een afstand van ongeveer 500 meter met zoveel mogelijk supporters (en ongetwijfeld zoveel mogelijk Bengaals vuur en lawaai) coach en spelers een “ongeziene ontvangst” schenken. “Samen willen we de spelers een laatste zetje geven voor de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen in de hoop na 22 jaar nog eens Europees te mogen uitkomen”, klinkt het.

Spelersbus Antwerp mag een warm welkom verwachten
Meer voetbalnieuws