De Velodroom heropent: wie doet beter dan Victor Campenaerts?

Patrick Van Dam: klaar voor het openingsweekend. Foto: JB

De Velodroom heropent: wie doet beter dan Victor Campenaerts?

Print
Boom -

Fietsbelevingscentrum De Velodroom aan de Rupeldijk start komend weekend een nieuw seizoen. Op de planning: een nieuwe familiefietstocht, de Potjeirklassieker of de virtuele beklimming van de Bosstraat. De beste tijd daarvan staat op naam van werelduurrecordhouder Victor Campenaerts.

U kunt zaterdag 25 en zondag 26 mei voor het eerst deelnemen aan de nieuwe familiefietstocht Oeverhoppen tussen Rupelstreek en Heerlijkheid Mechelen. “Mensen kunnen kiezen: de volledige tocht, de kidsversie of een lus minder, respectievelijk 51, 17 of 28 kilometer, waarvan 80% langs het water. Ze kunnen ook kiezen waar ze vertrekken, hier aan De Velodroom of ter hoogte van het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade”, legt Patrick Van Dam van de Velodroom uit. Starten kan wanneer u wil, zaterdag vanaf 10u. Dan zijn ook de folders met de fietsknooppunten klaar.

Op beide dagen kunt u vanaf 8u ’s morgens deelnemen aan de Potjeirklassieker, een toer van 60 kilometer met mogelijk een extra lus van 30 kilometer, met onderweg bevoorrading. Tenslotte is er ook nog de beklimming van de Bosstraat. Drie fietsen zijn virtueel verbonden met de echte beelden van de beklimming op scherm. Zeven jaar geleden reed de toen nog onbekende renner Victor Campenaerts die tegen gemiddeld meer dan 44 km/u. De tijdritspurt van de inmiddels tot werelduurrecordhouder gekroonde renner staat nog steeds op de tabellen.

www.deschorre.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio