Man geeft vrouw zware klap op achterhoofd met kinderstoel

Themabeeld. Foto: bvdl

Man geeft vrouw zware klap op achterhoofd met kinderstoel

Print
Geel -

Hassan A.B., een 49-jarige man uit Geel, riskeert een celstraf van een jaar omwille van een zwaar geval van partnergeweld.

In oktober vorig jaar waren de stoppen van de man volledig doorgeslagen na een banale discussie over het huiswerk van zijn zoontje. “Terwijl het slachtoffer de keukentafel opruimde, kreeg ze een harde slag op de achterkant van het hoofd met een kinderstoel. Ze bloedde hevig, maar de man vroeg haar om de politie niet te bellen. En als ze dat toch zou doen, moest ze zeggen dat ze van de trap gevallen was. Vervolgens kuiste hij het bloed zelf op”, legde de openbare aanklager uit. Het kinderstoeltje werd achteraf in zeven stukken teruggevonden.

De vrouw ging de volgende dag het ziekenhuis binnen, waar ze te horen kreeg dat ze een gebroken borstbeen had opgelopen, en verwondingen aan het hoofd. “Ze verklaarde dat het al de derde keer was dat haar man haar had toegetakeld”, klonk het. De procureur kon eventueel akkoord gaan met een straf met probatie-uitstel, zodat de man aan zijn agressieproblemen kon werken. De advocaat van de man, meester Janssens, betwiste de feiten niet, maar benadrukte wel dat de beschuldigingen van het geweld in het verleden niet klopte.

Vonnis op 18 juni.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio