Race dit weekend op het Albertkanaal in de ‘waterrollercoaster’ SkyShark

Print

Video: YouTube

Massenhoven / Zandhoven -

Aan de jachthaven in de Robert Orlentstraat in Massenhoven vinden komend weekend, 25 en 26 mei, de vijfde Waterdays plaats. VVW Kempen/Costa Kempen biedt iedereen laagdrempelig de kans om eens te genieten van wat het Albertkanaal op het vlak van watersport te bieden heeft. Zo is er het jetskicenter, de vaarschool en kan iedereen een deathride maken vanuit een toren. Er zijn ook duikdemonstraties.

Zoals andere jaren kan er een ritje gemaakt worden met een jetski of boot. Er is dit jaar ook een oldtimerparking voorzien. “Blikvanger wordt de SkyShark uit Nederland”, zegt Alexander Adriaensens. “Dat is een haaivormige powerboot die zowel onder als boven water kan racen. De Skyshark kan ook spectaculair uit het water springen.”

Omdat de nodige vergunningen lang op zich lieten wachten en de SkyShark zondag al elders zal moeten opdraven, zal de haai enkel zaterdag aanwezig zijn. Wie mee wil racen in deze monsterlijke ‘waterrollercoaster’, kan ter plaatse een ticket kopen.

Geen vuurwerk

Zaterdagnamiddag is er ook een orkest met muziek uit de jaren zestig. ’s Avonds komt DJ Stijn van de Volmolen in Lier. Na twee zonovergoten edities, zou het dit weekend wel eens kunnen regenen. “Maar de weerberichten zijn totaal niet meer betrouwbaar”, zegt Adriaensens, die zich weinig zorgen maakt. Nu het Vlaams Parlement al een voorstel van decreet heeft goedgekeurd rond een vuurwerkverbod, wordt het afsluitend vuurwerk dit jaar in overleg met de gemeente afgeschaft.

Tips om te Doen!