BOEK. Renee Knight - De secretaresse

Foto: knight

BOEK. Renee Knight - De secretaresse

Print
In Renee Knights ‘De secretaresse’ leren we alles over de ware hiërarchie op een doorsnee kantoor. Wie weegt er het zwaarst door? Diegene met de grootste mond, diegene met de mooiste billen en borsten, diegene met de meeste centen of diegene voor wie iedereen op natuurlijke wijze de ogen neerslaat. Of is het misschien dat grijze muisje dat, uit hoofde van haar beroep, bij elk belangrijk gesprek, bij elke ultieme confrontatie aanwezig is.

 

Zo iemand is Christine Butcher, een directiesecretaresse die even efficiênt als loyaal haar opdrachtgever Mina Appleton, de dochter van een supermarktmogol, dient. Tot ze in het nauw wordt gedreven en zich ontpopt tot een tegenstander waar je beter rekening mee houdt. Wat volgt, is een genadeloos duel tussen twee vrouwen die ooit een formidabele tandem vormden, maar nu letterlijk elkaars bloed kunnen drinken.

Goed geschreven psychologische thriller die voortborduurt op thema’s als trouw en respect en wat er gebeurt als die balans wordt verstoord. Het verhaal wordt grotendeels in de eerste persoon vertelt, wat Christines geloofwaardigheid van bij de start op de proef stelt.

 

Ambo/Anthos, 316p

Nu in het nieuws