BOEK. Mick Finlay - De moordput

Foto: finlay

BOEK. Mick Finlay - De moordput

Print
Dunbar en Martha Barclay, een welgesteld Londens koppel, vraagt privédetective William Arrowood om hun dochter Birdie weer naar huis te halen. Een trip naar het platteland levert niet het gewenste resultaat op en Arrowood besluit om zich wat meer te verdiepen in het leven van Birdie en haar rouwdouw van een echtgenoot, de varkensboer Walter Ockwell.

 Wat eerst een simpele ontvoering leek, groeit uit tot een onderzoek naar uiterst verderfelijke en zelfs dodelijke praktijken. Arrowood geraakt helemaal onder stoom, maar dat blijkt niet naar de zin van de lokale politie, die deze zelfverklaarde Sherlock Holmes van de armen, dan ook op velerlei wijze stokken in de wielen probeert te steken. Nu is Arrowood niet meteen de meest aimabele en politiek correcte man op aarde. Hij drinkt, vindt zichzelf doorgaans geweldig noemt man en paard en durft al wel eens gewelddadig uit de hoek komen. Maar hij behaalt meestal wel resultaat. Vooral omdat hij op die plekken durft te gaan, waar zijn illustere tijdgenoot tweemaal over zou nadenken.

Tweede boek in deze donkere, cynische reeks, die zijn weg nog wat lijkt te zoeken, maar alles zich in heeft om nog een tijdje mee te draaien. Auteur Mick Finlay lijkt zich in dit tijdsgewricht te hebben vastgebeten, wat alleen maar in zijn voordeel kan uitdraaien.

 

 

 


HarperCollins, 445p

Nu in het nieuws