Tientallen vaten met drugsafval gedumpt in Zandvlietse berm

Archiefbeeld van een dumpingsite van drugsafval. Foto: Tom Palmaers

Tientallen vaten met drugsafval gedumpt in Zandvlietse berm

Print
Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo -

Op Achter ’t Hof in Zandvliet zijn afgelopen nacht tientallen vaten met chemisch afval aangetroffen. De vaten bevatten sporen van MDMA en zijn dus waarschijnlijk afkomstig van een drugslab.

De politie werd maandag rond 22.30 uur verwittigd door een getuige die had gezien hoe mensen bidons en tonnen uit een vrachtwagen aan het laden waren en in de berm aan de straat Achter ’t Hof in Zandvliet gooiden. Na de dumping reden ze weg, naar verluidt in de richting van Nederland.

“Er werden veertig à vijftig bidons en tonnen aangetroffen”, bevestigt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. De politie riep de brandweer ter plaatse voor een controle. Daaruit bleek dat de tonnen en bidons sporen van MDMA te bevatten. “We kunnen er dus van uitgaan dat het om drugsafval gaat”, zegt Bruyns. “De civiele bescherming werd verwittigd om het afval veilig op te ruimen.” Het verdere onderzoek naar de herkomst van de vaten met drugsafval wordt gevoerd door de drugssectie van de federale gerechtelijke politie.

Dumpingen van drugsafval en de opzet van drugslabo’s komen vooral in de grensstreek met Nederland voor. In 2018 werden in de provincie Antwerpen vier labo’s ontdekt en werden twaalf dumpingen vastgesteld. In totaal werd daarbij meer dan 44.000 liter drugsafval aangetroffen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio