Kobe Desramaults geeft bekende Europese chefs het nakijken in prestigieuze ranglijst

Foto: DVH

Food

Kobe Desramaults geeft bekende Europese chefs het nakijken in prestigieuze ranglijst

Print

Kobe Desramaults en zijn restaurant Chambre Séparée prijken op de dertiende plaats in de Opinionated About Dining-ranglijst voor de beste restaurants in Europa. De Belgische chef-kok troeft daarmee heel wat bekende collega’s af.

Jaarlijks stelt Opinionated About Dining, of kortweg OAD, ranglijsten samen van de beste restaurants in Europa, de VS en Azië. In de 100+ beste Europese restaurants staan er dit jaar negen Belgische vermeld. Het gaat om Chambre Séparée (13), L’Air du Temps (36), Souvenir (64), The Jane (80), La Paix (132), ’t Zilte (134), De Jonkman (154), Pastorale (172) en Nuance (186). Het allerbeste is volgens OAD Restaurant Frantzén in Stockholm.

Met die dertiende plaats haalt Kobe Desramaults het onder meer van klinkende namen zoals Massimo Bottura van Osteria Francescana - volgens World’s Best 50 Restaurants het beste ter wereld -, de Brit Heston Blumenthal en de Nederlandse topchef Jonny Boer. Toch is dit niet de beste notering ooit voor de West-Vlaming. In 2014 stond hij met zijn vorige restaurant In De Wulf nog helemaal bovenaan.

In de 100+ Europe Gourmet Casual, waarin de meer informele restaurants en bars zijn in opgenomen, staat trouwens ook De Superette (145), zijn andere zaak in Gent. In diezelfde categorie verovert ook het Brugse Bruut (127) een plaatsje.

NIET TE MISSEN