Autobestuurder bijna door trein gegrepen

Foto: Leo De Nijn

Autobestuurder bijna door trein gegrepen

Print
Mechelen / Hombeek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft maandagvoormiddag acht bestuurders geverbaliseerd die de spooroverweg in de Bankstraat in Hombeek opreden toen het belsignaal in werking was. Een autobestuurder kon op het nippertje een ongeval voorkomen.

De actie vond plaats aan de overweg in de Bankstraat. Bestuurders die de overweg opreden zonder dat deze vrij was, toen de slagbomen reeds in beweging waren, of de rode knipperlichten of het belsignaal negeerden, werden geverbaliseerd. “Het was hierbij bedroevend om vast te stellen hoeveel bestuurders er gevaarlijke risico’s namen”, zegt de lokale politie.

Bijna fataal

In totaal werden acht bestuurders geverbaliseerd voor het blokkeren van de overweg door het volgen van de aanwezige file. Twee vrachtwagenchauffeurs, met een oplegger van 44 ton, blokkeerden eveneens de overweg.

Voor een autobestuurder liep de overtreding bijna fataal af. “De chauffeur stond stil in het midden van de overweg toen het belsignaal in werking trad en de slagbomen naar beneden gingen. Omwille van de file kon de man niet meer vooruit, noch achteruit met zijn voertuig. Hij wist op het nippertje een ongeval te voorkomen door al slalommend tussen de barelen de overweg te verlaten om enkele seconden later een volle passagierstrein te zien voorbijrazen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De wegcode is nochtans duidelijk, men mag de overweg niet oprijden indien deze niet volledig vrij is. Alle bestuurders die halt hielden op de overweg werden geverbaliseerd en ontvingen een boete van 58 euro.

Sensibiliseren

Tijdens deze controleactie werden eveneens zeventien bestuurders geverbaliseerd voor het gebruikmaken van hun gsm tijdens het besturen van een voertuig en veertien chauffeurs voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Een chauffeur die stilstond op het fietspad ontvangt eveneens een proces-verbaal.

Korpschef lokale politie Mechelen-Willebroek, Yves Bogaerts: “Met deze controle willen we bestuurders niet enkel verbaliseren, maar vooral sensibiliseren de verkeersregels strikt na te leven. Weggebruikers moeten er zich van bewust zijn dat een inbreuk op een overweg kan leiden tot ernstige verkeersongevallen.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio