© BELGA

Advocaat van Thierry Steemans: “Schors hem desnoods levenslang”

Tijdens de zitting voor de Geschillencommissie in Hoger Beroep maakte voormalig financieel directeur Thierry Steemans zijn eerste publieke optreden sinds het uitbarsten van het schandaal in oktober. Steemans kwam als laatste aan de beurt en werd verdedigd door Joris Van Cauter. Die opende zijn betoog met een opvallende lofzang voor Steemans, die naast zijn vermeende sleutelrol in het matchfixingdossier ook verdacht wordt van financieel gesjoemel.

“Mijn cliënt heeft zich 17 jaar lang belangeloos ingezet voor de club waar hij al sinds zijn geboorte fan van is. Ik herhaal: Be-lan-ge-loos. Want ik lees nu overal dat hij zogezegd geld pakte op transfers. Iets wat hij formeel ontkent”, aldus de advocaat.

Dat Steemans überhaupt wilde verschijnen in een proces georganiseerd door de voetbalbond is op zich al opvallend. Steemans maakte eind vorig jaar vanuit de cel al duidelijk dat hij het voetbal vaarwel zou zeggen.

Veel staat er voor Steemans dus niet op het spel in dit proces. “Schors hem desnoods levenslang. Mijn cliënt heeft geen enkele ambitie om nog terug te keren in het voetbal. Maar het is niet omdat hij gedegouteerd uit het wereldje is gestapt, dat hij nu de grote zondebok moet zijn. Wij zijn hier om de goede naam en reputatie van Thierry Steemans in ere te herstellen en vragen de onontvankelijkheid van de procedure op basis van de schending van het recht op een eerlijk proces.”

Meer voetbalnieuws