Volleybalmeisjes U13 VBC Zandhoven verdiend Belgisch kampioen

De U13 van VBC Zandhoven. Foto: foto Jochem Van Dyck

Volleybalmeisjes U13 VBC Zandhoven verdiend Belgisch kampioen

Print
Zandhoven - De U13 van VBC Zandhoven wonnen zondag in Torhout de Belgische titel.

De U13 van VBC Zandhoven hadden er al een fantastisch seizoen opzitten met reeds heel wat bekers in hun prijzenkast. Ze werden in maart al provinciaal kampioen, in april behaalden ze de beker van Antwerpen, winst in de Champions league en de beker van Herentals bij zowel de U13 als de U15 met hetzelfde team. 

Vorige week op het Vlaams kampioenschap waren ze een maatje te groot voor de andere provinciale kampioenen en bleek Roeselare voor de zoveelste keer dit seizoen de meest te duchten tegenstander. Dat bleek ook op het Belgisch kampioenschap in Torhout afgelopen zondag, want Roeselare was een taaie klant in de openingswedstrijd die na een felbevochten strijd VBC Zandhoven als winnaar kende. Nadien volgden twee vlotte zeges tegen de Waalse ploegen zodat Zandhoven zich verdiend Belgisch kampioen kon noemen.

"We hebben geen enkele wedstrijd verloren dit jaar, 54 gespeeld en alles gewonnen. Dan ben je favoriet, maar het afmaken blijft toch nog altijd een lastige klus. Zeker op een kampioenschap waarbij de zenuwen soms de bovenhand nemen wat in de eerste wedstrijd het geval was bij sommigen", vertelt coach Jochem achteraf. "Het is echter zo'n ongelofelijk talentrijke groep meisjes bij elkaar, die ook nog eens heel veel plezier maken samen. Ik mag nog vele jaren trainer blijven, zoveel talent bij elkaar in één team zal ik niet snel nog meemaken. Vier van mijn speelsters zitten op de topsportschool in Leuven zodat het niet altijd evident is om veel samen te trainen, maar we hebben het toch tot een goed einde kunnen brengen.  Deze beker is het werk van vele trainers, waarbij ik vooral onze jeugdcoördinator Jan Van Rompaey wil bedanken voor zijn eindeloze inzet, kennis en passie voor de club."

Namen van de speelsters: boven van links naar rechts: Nette Somers, Lara Van Gils, Helena Coertjens, Eline De Clercq, Marthe Adriaensen, Julie Maes en Aline Lenaerts. Onder van links naar rechts: Jeroen van Dyck (assistent coach), Michelle Joosen, Kaat Cos, Maxime Michiels, Jolien Aertsen, Jolien Melis en Jochem Van Dyck (coach)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio