Servais Verherstraeten: “Een premier moet goed tweetalig zijn, dat was een probleem met Di Rupo”

Print

Video: Wouter Willaert

In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Vandaag is dat Servais Verherstraeten, federale lijsttrekker voor CD&V. In het gesprek blijft Verherstraeten wat ‘in het midden van het bed’ liggen, zoals men vaker zegt over CD&V, dat zowel centrumrechtse als linkse pistes open zou laten om na 26 mei een coalitie te vormen. Over N-VA is hij kritisch, maar vergevingsgezind: “We hebben goed samengewerkt, je moet als politicus de bladzijde kunnen omdraaien.”

Als het over het gat in de begroting gaat, geeft Verherstraeten toe dat dat beter kon. Al hoopt hij dat eens de definitieve cijfers binnen zijn, die beter zullen meevallen dat wat nu vooropgesteld wordt. Als het over de tweeverdieners gaat, lijkt het erop dat die voor CD&V al genoeg bijdragen.

Antwerpen: de berg buiten categorie voor CD&V

In 2014 kon CD&V nog 20% van de kiezers bekoren in de provincie Antwerpen. In een recente peiling van Gazet van Antwerpen smelt dat percentage tot amper 12%. Maar bij Verherstraeten blijft de ambitie hoog.

Lees meer verkiezingsnieuws