Luister op café met een pint in de hand naar wetenschappelijke uiteenzettingen

Pint of Science-festival Foto: RR

Luister op café met een pint in de hand naar wetenschappelijke uiteenzettingen

Print
Antwerpen -

Waar zijn Antwerpse wetenschappers de laatste tijd zoal mee bezig? Wie op die vraag een antwoord wil, kan tot en met woensdag elke avond terecht in drie Antwerpse cafés. Wetenschappers vertellen er op een bevattelijke manier over hun onderzoek en lichten actuele wetenschappelijke vraagstukken toe.

In 24 landen verspreid over de hele wereld vindt van maandag 20 mei tot en met woensdag 22 mei het Pint of Science-festival plaats. Wetenschappers trekken naar een lokaal café en vertellen er over de nieuwste ontwikkelingen in hun onderzoeksdomein. België doet voor het tweede jaar op rij mee met twaalf steden, waaronder ook Antwerpen. Geïnteresseerden kunnen er de komende drie dagen hun licht opsteken bij proffen van de Universiteit Antwerpen en bij onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde en van de Vlaamse Overheid.

Elke avond kan je voor 3 euro in café Den Engel, Den Bengel en Kassa4 om 19 uur terecht voor een leerrijke avond. In de drie cafés komen drie avond op rij experten over een ander onderwerp praten. Vanavond gaat het in café Den Engel over embryo’s, polio vaccins en het placebo-effect, in café Den Bengel over hoe we ons kunnen aanpassen aan de klimaatopwarming en in Kassa4 over de toekomst van onze gezondheidszorg.

Voor de planning en reservaties kan je terecht op de website van Pint of Science.

Tips om te Doen!