© VTM

Roel Vanderstukken samen met zoontje (8) op de set van ‘Familie’

Opvallende gastrol in Familie vanaf volgende week. Dan maakt Toots, acht jaar oud en zoon van Roel Vanderstukken, zijn opwachting in de serie. Hij krijgt er de rol van Rikske, een jongen die door ziekte in een rolstoel is beland.

Naast Toots zal ook nieuwkomer Christophe Stienlet voor het eerst in de soap opduiken. Hij speelt Johan, de papa van Rikske en een collega van Robyn (Jits Van Belle). Met de komst van Johan en Rikske wordt in Familie een nieuwe verhaallijn aangesneden. Johan is een alleenstaande papa die het financieel niet breed heeft en worstelt met de gezondheidsproblemen van zijn zoon. Rikske heeft namelijk de ziekte van Duchenne, een erfelijke ziekte die de spieren aantast en verzwakt. Daardoor is de jongen in een rolstoel beland. Het is Robyn die zich om hun lot bekommert.

“Samen met je zoon op de set, het is toch iets speciaals”, vertelt Roel. “Bij de repetities van onze eerste scène had ik het vooral zelf moeilijk om naar mijn personage Benny te schakelen. Ik betrapte mezelf dat ik hem voortdurend in de gaten hield. Dat was dus eerder de trotse papa die naar boven kwam. Hij doet het schitterend, erg plichtbewust en gefocust. Dit zijn momenten om te koesteren.”

Toots is met de rol van Rikske aan zijn tweede tv-rol toe, nadat hij eerder dit jaar te zien was in De Luizenmoeder. Hij draaide de afgelopen weken heel wat scènes samen met zijn papa Roel.

Nu in het nieuws