Nieuwsflits: barragewedstrijd Antwerp zondag al om 14u30 op Bosuil

Foto: Photo News

Nieuwsflits: barragewedstrijd Antwerp zondag al om 14u30 op Bosuil

Print

De wedstrijd om het - voorlopig - laatste Europese ticket tussen Antwerp en Charleroi of Kortrijk wordt volgende week zondag niet om 18u00 gespeeld, zoals oorspronkelijk gepland, maar om 14u30. “We hebben onze kalender aangepast op vraag van de lokale politie van Antwerpen, die de wedstrijd liever vroeger op de dag zag plaatsvinden”, bevestigt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League. “De wedstrijd zal dus om 14u30 starten op de Bosuil.”

Charleroi en Kortrijk maken woensdag uit wie de tegenstander wordt van Antwerp in die barragewedstrijd. Het blijft sowieso bij één wedstrijd. Bij een gelijkspel na negentig minuten volgen er verlengingen van tweemaal vijftien minuten. Indien de stand dan nog gelijk is, volgen er strafschoppen.

Antwerp FC probeert er ondertussen alles aan te doen om de ticketverkoop voor die wedstrijd zo snel mogelijk te starten. Aangezien de inkomsten van de barragewedstrijd verdeeld moeten worden tussen beide ploegen moeten die clubs tot een akkoord komen over de inkomprijzen. In principe zou dat pas na woensdag kunnen, als de tegenstander gekend is. Maar Antwerp probeert al vroeger tot een akkoord te komen met Charleroi en Kortrijk, zodat de verlenging van de abonnementen en de losse ticketverkoop al vroeger kunnen starten.

Meer voetbalnieuws