Bölöni: “Ik heb een kutgevoel, maar ben ook tevreden”

Foto: BELGA

Bölöni: “Ik heb een kutgevoel, maar ben ook tevreden”

Print

Een opvallend gelaten Antwerpcoach Laszlo Bölöni na affluiten, die pas na enig aandringen zijn teleurstelling ventileerde. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Zoals we donderdag na de wedstrijd terneergeslagen waren, zo heb ik ook nu een ‘kutgevoel’. Ik besef zeker dat we die derde plaats verloren hebben, dat we die uitgelezen kans hebben laten liggen.”

Om meteen op filosofische modus over te schakelen. “Zo gaat dat nu eenmaal in het leven. Ik vroeg een mirakel en we hebben dat even gevoeld. Maar het leven bestaat niet alleen uit mirakels, maar ook uit fouten en teleurstellingen.”

Bölöni: “Ik heb een kutgevoel, maar ben ook tevreden”
Foto: Photo News

En Bölöni wilde toch vooral focussen op wat goed was. “We hebben in onze eerste Play-off 1, na tien zware wedstrijden op een hoog niveau, toch laten zien dat we meetellen. En daar moet ik mijn spelers voor feliciteren. Ook voor hun getoonde mentaliteit vandaag, na de zware klap donderdag. Ze waren vandaag de evenknie van Club Brugge. Alleen in de laatste pass, de laatste trap faalden we. En dat is dodelijk tegen ploegen als Club Brugge.”

“We moeten ons nu concentreren op die volgende wedstrijd, die barragewedstrijd. Maar voor mij zijn deze Play-offs nu al geslaagd. We hebben Play-off 1 op een knappe manier bereikt en dat stemde ons al tevreden. Nu moet ook die vierde plek ons tevreden stellen, ook al laten we de derde plaats nog op het nippertje schieten. Een club die twee jaar geleden nog in tweede klasse stond en nu vierde eindigt in de eerste klasse: dat is zonder meer een knappe prestatie.”

Meer voetbalnieuws