Telenet Giants Antwerp wint ook zesde wedstrijd in negen dagen

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp wint ook zesde wedstrijd in negen dagen

Print

Met een tiende opeenvolgende overwinning, de zesde in negen dagen, en met de poleposition op zak nam Telenet Giants Antwerp op een schitterende wijze afscheid van de reguliere fase van de EuroMillions League (107-78).

De Sinjoren wonnen in een zinderende Lotto Arena opnieuw van Kangoeroes Mechelen. Meteen goed voor 30 op 36 en dus de eerste stek. Dat maakt dat het team van coach Roel Moors thuisvoordeel heeft in elke play-off serie. Telenet Giants Antwerp opent de kwartfinale van de play-offs vrijdag in de Lotto Arena en dat is opnieuw tegen … Kangoeroes Mechelen. In deze best of three zijn de Giants torenhoog favoriet voor een stek in de halve finale.

66 wedstrijden

Telenet Giants Antwerp sluit voor het eerst sinds het magische jaar 2000, toen het de dubbel veroverde, op de eerste plaats af. De selectie van coach Roel Moors won deze campagne al de Beker van België en veroverde na een fantastische Europese campagne met 24 matchen brons in de Champions League. 66 wedstrijden, niemand speelde meer, heeft Telenet Giants Antwerp al op de teller staan. De honger bij de jonge Antwerpse groep is echter nog groot en de titel staat dan ook op de bucketlist.

Telenet Giants Antwerp: Lee 8, Van den Langenbergh 0, Tate 7, Vanwijn 15, Sanders 14, Bleijenbergh 4, Schoepen 13, Bako 6, Dudzinski 11, Kalinoski 12, Donkor 0, Kingsley 17,

Kangoeroes Mechelen: Kanda 11, Cheatham 11, Barton 17, Bogaerts 2, Oveneke 6, Iarochtevith 0, Olah 19, Creppy 8, Kok 4

Kwarts: 22-18, 28-21, 27-19, 30-20

Telenet Giants Antwerp wint ook zesde wedstrijd in negen dagen
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY
Meer basketbal