Gertjan De Mets hangt schoenen aan de haak en wordt trainer bij AA Gent

Gertjan De Mets aan het begin van zijn carrière bij Beerschot Wilrijk. Foto: RR

Gertjan De Mets hangt schoenen aan de haak en wordt trainer bij AA Gent

Print

Gertjan De Mets stopt met voetballen. De 32-jarige verdedigende middenvelder werd het voorbije seizoen door Zulte Waregem uitgeleend aan Beerschot Wilrijk. De Mets wordt videoanalist bij AA Gent en trainer bij de U12.

De Mets kwam bij de Kielse Ratten 27 keer in actie. Bij Essevee zou zijn contract eind juni aflopen en ook op het Kiel leek zijn verhaal ten einde gekomen. Nu kondigt hij het einde van zijn profcarrière aan.

De Mets wordt videoanalist bij AA Gent en wordt er ook trainer bij de U12 . “Deze kans kon ik niet laten liggen. Sommige spelers kiezen voor het jaartje te veel, voor mij is het mooi geweest. Ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur en ben Gent enorm dankbaar voor deze mooie kans.”

Gertjan De Mets is een jeugdproduct van Club Brugge, maar kwam daar weinig aan spelen toe. In 2010 verliet hij ‘zijn’ Club Brugge voor KV Kortrijk. Hij bleef er zeven seizoenen en groeide uit tot een vaste waarde. De Mets speelde meer dan 200 wedstrijden bij de Kerels alvorens hij de overstap zou maken naar grote rivaal Zulte Waregem.

Het voorbije seizoen werd hij door Zulte Waregem uitgeleend aan Beerschot Wilrijk. Na een moeizame start knokte hij zich in de basiself van Stijn Vreven, waar hij op het middenveld een sterke driehoek vormde met Tom Van Hyfte en Alexander Maes.

Meer voetbalnieuws