DISCUSSIE. Nabestaanden van Julie roepen op om nieuwe Gabriël Theunisbrug Zonnebrug te noemen: wat vindt u?

Foto: Belga

DISCUSSIE. Nabestaanden van Julie roepen op om nieuwe Gabriël Theunisbrug Zonnebrug te noemen: wat vindt u?

Print
Antwerpen / Merksem -

In de Witte Kerk in Schilde werd zaterdag afscheid genomen van Julie Van Espen, de 23-jarige studente die op 4 mei werd vermoord in de buurt van de Gabriël Theunisbrug in Merksem. Tijdens de uitvaartdienst deden de nabestaanden een opmerkelijke oproep: “Doop de brug waar Julie werd gevonden, om tot Zonnebrug.”

LEES OOK. (+) Pakkend afscheid van Julie (23): “Doop de brug waar ze gevonden werd, om tot Zonnebrug”

De brug in de buurt van het Sportpaleis werd genoemd naar Gabriël Theunis, voormalig CVP-burgemeester van Merksem in de jaren zestig. De bouw van een nieuwe versie van de brug is in volle voorbereiding.

De nabestaanden lanceerden zaterdag naar aanleiding van het afscheid van Julie volgende oproep: “De Theunisbrug zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan als de plek waar Julie gevonden werd. Julie was een mens tussen de mensen. Een kind van de zon. Een vrouw die mensen wist te verbinden, net zoals een brug dat doet.”

“Laat ons daarom, onder ons, in onze volksmond, straks die nieuwe brug herdopen. Laat ons die nieuwe Theunisbrug voor altijd de Zonnebrug noemen.”

Wat vindt u van dat voorstel? Discussieer mee via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt maandag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio